sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Punajuurta ja paahdettua valkosipulia keitossa.


Uunissa pehmeäksi paahtunut valkosipuli on aivan ihanaa. Sillä voi helposti maustaa keitot, salaatit, pastan ja perunamuusin. Valkosipuli muhii uunissa pehmeän, täyteläisen ja paahteisen makuiseksi. Oikeastaan sellainen kannattaisi laittaa uuniin aina, kun uunissa jotakin kypsentää.

Olivia-lehden ohjeella tehty punajuurisosekeitto saa makunsa paahdetun valkosipulin ja kasvisten lisäksi rormariinista. Silmäksi keittoon sekoitin paksusta jogrtista ja kermaviilistä, chevrestä ja ruohosipulista tahnan, jonka maustoin sitruunankuorella ja mustapippurilla.

Punajuurisosekeitto

500 g punajuuria
3 jauhoista perunaa
1 kokonainen valkosipuli
oliiviöljyä
suolaa
tuoretta rosmariinia
8 dl kasvis- tai kanalientä
mustapippuria

Kuori ja paloittele punajuuret ja perunat. Levitä uunipellille ja mausta öljyllä, suolalla ja pippurilla. Halkaise valkosipuli kuorineen, nosta puolikkaat pellille ja lorauta päälle öljyä. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 35 minuttia, kunnes ne ovat kypsiä. (Samalla on helppo valmistaa toinenkin valkosipuli vaikka seuraavan päivän salaattiin.)

Kaada kypsät kasvikset kattilaan. Purista joukkoon paahtuneet valkosipulinkynnet. Lisää liemi ja soseuta keitto tasaiseksi. Kuumenna keitto ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.




2 kommenttia: