sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Makuja, mietteitä ja maaliskuu.


Kalenterissa lukee maaliskuu, mutta ulkona on jo selvästi huhtikuu. (Juuri kun kirjoitin tämän, ulkona alkoi sataa lunta...). Tästä taitaa tulla ihanan pitkä kevät, kun jo tässä vaiheessa voi vaihtaa tennarit jalkaan ja pyrähtää kevätkaduille. Maaliskuussa olen ajatellut:

* Syödä vihreää. Kevät saa aina aikaan vihreän vallankumouksen mielessä ja lautasella. Raikkaus, salaatit ja yrtit ovat pop.

* Aloittaa vähemmän hehkeällä vihreällä, kun joulukinkun rippeistä keitetään iso kattilallinen hernekeittoa laskiaisen kunniaksi. Kehittelemäni sitruunaiset laskiaispullat löydät pian Arabian facebook-sivuilta.

* Kuunnella uutta musiikkia: Suvi Isotalo, Irina Björklund ja Olavi Uusivirta saavat luoda keittiön tunnelman.

* Käydä kotikulmille avatussa ja paljon kehutussa Döner Harjussa. Olisivatkohan jonot jo helpottaneet?

* Tarjota kavereille New Yorkin matkan jälkimainingeissa aamupalaa Ameriikan malliin: pannukakkuja, vaahterasiirappia, bageleita...

* Kaivaa reseptiarkistosta lohipihvit Thai-tyyliin. Juuri sitä maaliskuussa tarvittavaa raikkautta.

* Päättää kuukauden talvilomaan ja Lappiin. Vieläköhän pääsee hiihtämään? Joka tapauksessa tiedossa on kauppareissu Haaparannalle, poroa ja munkkeja.

Kuvassa on muuten New Yorkin kadulla auringossa paistatteleva lehtikaali. Se todellakin tulee siellä vastaan kaikkialla.

2 kommenttia:

 1. Kummallinen on kyllä tämä talvi ja kevät.
  Pohjoisen lumien riittävyyttä pääsiäiseen asti täälläkin toivotaan. Psssst... pohjoisessa sanotaan Haaparannalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Tänään aamulla taas taivaalta tipahteli märkiä, valkoisia rättejä. Ja korjaan heti tuon Haaparannan ;) Asukkaat sen tietävät, miten paikannimet taipuvat. Seinäjokinen on suosikkini.

   Poista