maanantai 24. maaliskuuta 2014

VVV - vohvelipäivän vihertävät vohvelit.


On taas se aika vuodesta, kun vohvelirauta kaivetaan yläkaapista esiin. Maaliskuun 25. päivä on nimittäin vohvelipäivä ja sitä on vain pakko juhlia paistamalla vohveleita. Ainakin siinä tapauksessa, että lähistöllä ei ole Tampereen ihanan Vohvelikahvilan kaltaista paikkaa.

Vihreä-huuman vallattua mielen, halusin tehdä myös vohveleista vihreitä. Yhdistelin taikinaan muutamaa eri Glorian ruoan&viinin ohjetta.

Ruokaisaksi vohvelit tehtiin päällystämällä ne savulohella, keitetyllä kananmunalla ja ruokalusikallisella ranskankermaa. Klassisia makuja pinaatin pariksi.

Vihreät vohvelit

3 kananmunaa
4 dl maitoa
2 dl spelttijauhoja
1/2 dl sulatettua voita
1/2 tl suolaa

2 dl tuoretta pinaattia hienonnettuna
1/2 dl seesaminsiemeniä paahdettuna

Vatkaa munat maidon joukkoon. Lisää spelttijauhot ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon voisula ja suola. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

Sekoita joukkoon silputtu pinaatti ja seesaminsiemenet. Paista vohvelit vohveliraudalla. Taikinasta tulee noin kahdeksan vohvelia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti