torstai 4. syyskuuta 2014

Syksyinen carbonara - kantarellia, pekonia ja omenaa.


Facebookin perusteella lähes kaikki ovat olleet viime viikonloppuna sienimetsässä. Ja saaneet satoa. Jos sama meno jatkuu pian koittavana viikonloppuna, niin suosittelen tekemään esimerkiksi pastaa, josta yhdistyy kaksi syksyn tärkeää tekijää, kantarelli ja omena. Ja ei tietenkään haittaa, että joukkoon laitetaan myös pekonia.

Kyseessä on kantarelli-carbonara tämän hetken suosikkikirjastani Kantarelli ja kumppanit. Omena raikastaa  pekonisen, kermaisen ja juustoisen pasta kivasta ja sienet tuovat sitä paljon puhuttua umamia. Nams ja nauttimaan.

Yksinkertaisuudessaan paistetun pekonin joukkoon lisätään paistetut sienet, viipaloitu omena ja punasipuli. Muuten kaiken voi tehdä kuten carbonarassa yleensä. Minä seurasin kirjan ohjetta, mutta seuraavalla kerralla aion käyttää perustana tätä carbonaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti