sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Tuliaisia Turusta - Terraviiva ja tori.


Tein pienen viikonloppuretken Turkuun. Turku on ihana paikka tällaisena lämpimänä syksynä, kun vielä tarkenee istua ulkona jokirannassa ja nauttia kaupungin ravintolatarjonnasta tunnelmallisen pimeässä illassa.

Olen jo pitkään ihaillut turkulaisen Terraviivan kauniita laattoja ja nyt pääsin käymään myymälässä. Värien ja kuvioiden valikoimasta oli todella vaikeata päättää, millaiset laatat ostan. Uskon, että nämä tulevat ilahduttamaan keittiössä pitkän aikaa.

Muut tuliaiset ostin Turun torilta, joka on saanut minut hurmioon jo aiemminkin. En voi uskoa sitä runsautta ja harvinaisten lajikkeiden määrää, jonka torilla kohtaa. Ihania kotimaisia luumuja, maailman kauneimpia kantarelleja ja mitä eriskummallisemman värisiä tomaatteja raidoilla ja ilman. Palmukaalia ja broccolinia ja tomatilloja, kotimaisia viinirypäleitä ja...Siinä vaiheessa kun en enää pystynyt kantamaan enempää oli pakko jättää loput toripöydille.

2 kommenttia:

  1. Sen sijaan Helsingistä tuntuu olevan jokseenkin mahdotonta löytää esimerkiksi brokkolinejä tai tomatilloja. Yritetty on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, enkä ole onnistunut löytämään. Olen miettinyt, mistä Turun torin monipuolisuus johtuu. Onko kysymys siitä, että seudulla on paljon myös pieniä viljelijöitä vai tekeekö kaupunki torilla myymisen erityisen helpoksi. Toivottavasti Hakaniemi menisi samaan suuntaa.

      Poista