keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Puuroa, kananmunaa ja raitajuurta.


Ei ole puuro enää entisensä. Minun maailmassani puuro ei ole ollut entisensä sen jälkeen kun alkuvuodesta söin New Yorkissa puuroa savukinkulla, omenalla ja cheddarilla. Ymmärsin, että puuro on mainio pohja mitä mielenkiintoisemmille päällysyhdistelmille.

Ajatus jäi hautumaan ja hautuisi varmaan vieläkin, ellen olisi törmännyt netin kuvamaailmassa Martha Stewartin puuroon, jonka päällä on kananmuna.

Seuraavan päivän lounas oli sillä selvä.  Keitin kaurapuuron kokonaisista suurimoista vesi-maitoseokseen. Suurimot kannattaa liottaa etukäteen, kypsennysaika lyhenee ja puuro valmistuu noin puolessa tunnissa. Ja tarvitseeko edes sanoa, että mitä rasvaisempi maito sitä parempi puuro.

Puuron kypsyessä leikkasin ohuiksi viipaleiksi kaksi kaunista raitajuurta ja pyöräytin ne hetkeksi etikka-öljyseokseen ja maustoin suolalla. Ihan loppuvaiheessa paistoin pannulla kananmunan toiselta puolelta ja pilkoin vähän lehtikaalia. Sitten puuro lautaselle ja tilpehöörit päälle. Vielä rouhaisu mustapippuria ja mahan nauramaan saava lounas oli valmis.

2 kommenttia:

  1. No nyt kyllä ajellaan puurotrendien aallonharjalla. Hieno annos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei olisi mummi aikoinaan uskonut, että puurosta tehdään trendikästä lisäämällä joukkoon kananmunaa ja vihanneksia :) Mutta eikös se sovi melkein kaikkeen tällä hetkellä, lisää joukkoon joko vihanneksia tai kananmunaa, niin ajassa ollaan. Vihannesjogurttien Suomeen rantautumista odottaessa...

      Poista