perjantai 17. huhtikuuta 2015

Fisutaco sohvalla.


Tacot* syödään sohvalla, käsin. Ja välillä nuollaan sormista valuvaa ranskankermaa. Nämä pehmeät tacot me täytimme vaihteen vuoksi mausteissa pyöritetyillä ja uunissa kypsennetyillä lohipaloilla.

Kasvikset hoituivat kahdella salaatilla. Toisessa oli varhaiskaalia, se on varma kevään merkki parsan lisäksi, pieneksi silputtu jalopenoa, limeä ja ranskankermaa.

Toisen salaatin ohjeen löysin Smitten Kitcheniltä. Avokadoa ja kurkkua pilkottuna, (kevät)sipulia silputtuna, korianteria ja kastikkeeksi majoneesia, limeä ja chilikastiketta, kuten nyt vaikka srirachaa. Tämä salaatti oli kyllä kaikkien kehujensa arvoinen.

Avokado-kurkkusalaatti

1 kurkku
1 kevätsipuli
1 iso avokado
2 rkl majoneesia
1/2 limen mehu
chilikastiketta
suolaa
kourallinen korianteria

Halkaise kurkku pitkittäin ja poista siemenet. Leikkaa kurkku reiluiksi paloiksi. Pilko avokado ja kevätsipuli ja laita kurkun kanssa kulhoon. Sekoita majoneesin joukkoon mausteet, lime, chilikastike ja suola.

Sekoita kastike kasvisten joukkoon. Lisää päälle reilu kourallinen pilkottua korianteria.

*Tacoista sen verran, että jos olen ymmärtänyt oikein, niin Meksikossa tacot ovat pieniä, pehmeitä maissilettuja, texmexissä taas kovempi, keltainen maissikuori.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti