keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Yhden uunivuoan chorizoa ja kasviksia.


Tervehdys. Tämän chorizoa ja kasviksia sisältävän arki-illan monipuolisen muuntautujan ohjeen olen jakanut jo aiemmin. Nyt ajattelinkin vain muistuttaa, miten hyvin tämä ruoka taipuu sesonkeihin.

Pääosaa näyttelevät nimittäin uunissa paahtuneet kasvikset ja niitä voi vaihdella mielin määrin. Tässä jo hieman keväisessä versiossa kukkakaali ja porkkana saavat seurakseen parsaa ja muutaman retiisin. Kesällä sitten pelaisin kesäkurpitsalla ja tomaateilla, ehkä myös herneillä.

Ruoassa on kuitenkin muutama olennainen juttu, vaikka kasviksilla saakin leikkiä. 1. Chorizo, jonka on oltava raakamakkaraa, ei kestomakkaraa. 2. Vaahterasiirappi ja viinirypäleet, jotka tuovat makeuden. 3. Rosmariini yksinkertaisuudessaan. 4. Juusto, joka tuo pehmeyttä ja sitoo osaset yhteen. En suosittele jättämään yhtäkään näistä neljästä osasesta pois.

Ja kuten kuvasta huomaa, chorizo ei ole tässä ruoassa pääosassa, vaan pikemmin mausteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti