sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Haarukat ja veitset kiiltämään - puhdistuskivi.


Vuosien kuluessa Citterio 98 aterimemme ovat muuttuneet osittain läikikkäiksi. Syitä tähän on varmaan useita, ruoan kuivuminen kiinni ennen pesemistä, veden laatu yms.

Kiinnitän asiaan yleensä huomiota kahdessa tilanteessa. Kun on tulossa vieraita ja katan pöytää tai kun olen syömässä ravintolassa ja samat aterimet kiiltävät kilpaa viinilasien kanssa. Tämähän todistaa, että asialle on tehtävissä jotain.

Mitä sitten tein? Ostin Hulluilta Päiviltä puhdistuskiven, jonka luvataan toimivan lukuisilla eri materiaaleilla ja poistavan mm. pinttyneen lian, rasvan, hapettumat ja tummentumat. Kyseessä on muovirasiassa oleva kova valkoinen aine, jota hangataan mukana tulevaan kostutettuun sieneen.

Tein näin ja pesin aterimet vaahtoavalla sienellä, jonka jälkeen huutelin ne. Ja se toimi. Aterimet kiilsivät ja läikät olivat pois. Naarmuihin tämäkään ei tietysti tepsi, mutta ne todistavatkin ahkerasta käytöstä. Olen kokeillut puhdistuskiveä myös vuosikymmeniä vanhoihin teräskattiloihin ja hyvin toimii.

2 kommenttia:

  1. Universal stone (tai vastaava) on ihan loistava keksintö. Sillä puhdistuu lasinen suihkuseinä, keraaminen liesitaso, rosteri tiskiallas ja vaikka mitä muuta. Ihan paras puhdistusaine mitä minunkin siivouskomerostani löytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että toimii vaikka mihin. Tässähän saattaa vaikka joku keväinen siivousinto puskea päälle.

      Poista