tiistai 13. syyskuuta 2011

Lämpöä lautasella - karitsaa ja omenaa.

Joskus maanantait tuntuvat harvinaisen vaikeilta. Eilen oli sellainen päivä. Viikonloppu väsytti, takana levottomasti nukuttu yö, keittiössä likaisia laseja. Paikasta toiseen fillaroidessa kastui ja märät vaatteet täytyi pukea vielä takaisinkin päälle.


Onneksi lohtua ja lämpöä voi löytää lautaselta. Illalla kotona odotti kolmisen tuntia uunissa hautunut karitsapata, joka oli maustettu sitruunalla, jeeralla, korianterin siemenillä, kanelilla ja omenilla. Evitasta otetun ohjeen uunissa oloaika tuplattiin, joten omenoiden ja pähkinöiden koostumus oli lähinnä tahnamainen, mutta liha sitäkin hajoavampaa.


Jälkiruoaksi viikonlopulta jäänyttä rustiikkisen näköistä omenapiirakkaa, jonka täytteenä oli omenoista, rusinoista, siirapista, kanelista ja kardemummasta keitelty hilloke ja Good Wife. Ja sitten saikin käydä jo nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti