torstai 22. syyskuuta 2011

Mustatorvisieniä piirakassa.

Olen kuullut, nähnyt ja maistanut, että tänä vuonna on hyvä sienivuosi. Metsästä kotiin on saapunut ainakin kantarelleja, suppilovahveroita, tatteja, lampaankääpiä, haaparouskuja ja haperoita. Itse en kyllä ole päässyt vielä kertaakaan sieniretkelle!


Sienipiirakan sienet ovat kuitenkin Turun torilta, kuten myös pinaatti. Ja persilja! Täytteen ohje on uusimmasta Evitasta ja pohjan ohje on mukaelma useammastakin ohjeesta. Täyte oli minusta erityisen kiinnostava, koska siihen ei tullut kermaa tai kanamunia, kuten useimpiin piirakkaohjeisiin.

Mustatorvisienet piirakassa

Pohja
3 dl jauhoja (esim. 1/3 osa tavallisia ja loput täysjyvää)
1 tl suolaa
150g voita
1 kananmunan keltuainen

Mittaa kulhoon jauhot ja suola. Nypi voi joukkoon, jotta seos on murumaista. Lisää keltuainen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka ja taputtele taikina pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte
1 l mustatorvisieniä
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 l pinaattia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl hienonnettua persiljaa
3 dl manchegojuustoa raastetttuna

Puhdista ja paloittele sienet. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota sieniä ja sipulia viitisen minuuttia. Poista pinaateista tarvittaessa paksu lehtiruoko. Sekoita sieniseoksen joukkoon pinaatti, balsamiviinietikka, suola, sokeri ja persilja. Kiehauta seos.

Ripottele puolet juustoraasteesta pohjan päälle. Levitä päälle sieniseos. Ripottele pinnalle vielä loput juustoraasteet ja kypsessä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti