keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Vadelmanpunainen klassikko.

Mistä tietää, että jostakin reseptistä tulee klassikko? Joskus olen siitä jo ensimmäisellä kokkailukerralla aivan varma ja näen itseni sieluni silmin 50 vuoden päästä kertomassa reseptiä eteenpäin. Sitten käykin niin, että törmään reseptiin muutaman vuoden päästä ja huomaan, etten ole tehnyt sitä kertaakaan. Ei ehkä sittenkään klassikko. Ehkä ajoitus oli vain väärä tai sitten kemiat eivät toimineet.


Toisinaan taas ensimmäinen kerta ei sykähdytä, mutta päädyn kuitenkin yrittämään uudestaan, koska jotain tiettyä ainesosaa jäi. Ja sitten vielä kerran. Ja yks kaks resepti onkin takuuvarma klassikko, joka ei petä ikinä.


Ja sitten on niitä reseptejä, jotka tunutuvat heti aluksi hyvältä ja niitä tekee heti uudestaan ja uudestaan, eikä kyse kuitenkaan ole hetken huumasta tai intoilusta. Silloin on löytänyt klassikon, mutta todella sen tietää ehkä vasta vuosien päästä. Tällä hetkellä uskon kuitenkin vahvasti, että kesällä löydetty vadelma-jälkkäri on minun keittiöni klassikko. Ohje on alunperin vanhasta Glorian ruoasta ja viinistä.


Vadelmia ja tuorejuustovaahtoa
6-8 annosta
8 dl vadelmia
tilkka vadelmaviiniä tai -likööriä
2 dl kuohukermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
silputtua minttua

Pane vadelmat muutamaksi tunniksi mehustumaan viinin kanssa. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon sokerit ja sitruunamehu. Nostele myös kermavaahto kevyesti joukkoon.

Kokoa annokset nostamalla lasin pohjalle tuorejuusto-kermaseosta. Lusikoi vadelmat päälle ja koristele silputulla mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti