lauantai 29. lokakuuta 2011

Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti.

Olen jotenkin aivan innostunut kurpitsasta ja sitä näyttää olevan liikkeellä muuallakin. Myös kurpitsaohjeita tuntuu ponnahtelevan sieltä sun täältä. Tai sitten kysymys on vain siitä, että sattuma tunnetusti seuraa valmistautunutta.

Torstain Hesarissa oli yksi sivu pelkkää kurpitsaa ja kurpitsa-vuohenjuustosalaatin ohje pisti heti silmään. Piirakan jätän suosiolla väliin. Viime vuoden lopputulos ei ollut niin kovin onnistunut. Vuohenjuuston, kurpitsan ja pekaanipähkinän kombinaatio oli ihastuttava.


Kurpitsasta on vielä tarkoitus kovertaa hurja naama. Tarkistin Wikipediasta, että Halloween on virallisesti 31. lokakuuta, joten vielä ehtii ihan hyvin.

Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

500 g kurpitsaa
oliiviöljyä
suolaa
chilijauhetta
salaattia
200 g vuohenjuustoa
1 dl pekaanipähkinöitätikkaa

Kastike
4 rkl oliiviöljyä
2 tl vaahterasiirappia
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kurpitsa paloiksi. Laita ne paistonkestävään vuokaan ja sekoita joukkoon öljy, chilijauhe, suola ja pippuri. Paahda 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna kurpitsoiden jäähtyä hetki. Paahda pekaanipähkinät kuivalla pannulla.

Valmista kastike sekoittamalla ainekset yhteen. Koko salaatti salaatinlehdistä, kurpitsasta, vuohenjuustosta ja pähkinöistä. Lisää kastike slaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti