Viime aikoina olen joutunut selittämään ja muistuttamaan itselleni taas muutamia elämän perusasioita. Ei voi samaan aikaan nukkua pitkään, valvoa myöhään, herätä pirteänä, käydä töissä, opetella soittamaan haitaria, juosta, joogata, lukea romaaneja, blogata, opetella valokuvausta, tehdä ruokaa hartaudella, nähdä ystäviä, maata sohvalla, katsoa elokuvia, kyläillä, tuijottaa taivasta, sienestää, lukea kaikki mahdolliset lehdet, puhua puhelimessa, syödä karkkia ja parsakaalia, nyhjätä toisen kyljessä, seurata tv-sarjoja, hengailla kaupungilla, juoda liikaa viiniä, järkkäillä kotona, nauttia kynttilänvalosta, istua kahviloissa, puhua puhelimessa, pyöräillä, tehdä löytöjä, käydä hammaslääkärissä, siivota vaatekaappia... Jossain vaiheessa sitä vaan lähtee leijailemaan ja jalat on maadutettava takaisin mitä pikimmiten. Maaduttamiseen auttaa hitaammin hengittäminen, tosiasioiden hyväksyminen ja hirvilihapullat. Kahtena iltana peräkkäin syötynä, kyssäkaali-perunamuusin kanssa. Ohje on Glorian ruoasta&viinistä.
Hirvilihapullat
500 g hirvenjauhelihaa
175 g siansivua tai pekonia
1 sipuli
1 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 dl olutta
2 kanamunaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria myllystä
1/2 tl paprikajauhetta
Hienonna siansivu ja sipuli. Ruskista niitä pannussa hetki ja anna jäähtyä. Yhdistä jauheliha, sipuliseos ja muut aineet. Vaivaa taikinaa hetki.
Muovaa taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä. Voit kypsentää pyörykät joko pannulla voi-öljyseoksessa tai uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Hyvä resepti! Testattu ja toimii :) KIITOS!
VastaaPoistaKiva kuulla. Toivottavasti sai tarvittaessa myös hengähtämään hetken :)
VastaaPoistaHERKKUA ! Laitoin oluen tilalle viskiä, pikkusen heitti kaalissa kun ahmii koko satsin
VastaaPoistaIhailtavaa luovuutta laittaa oluen tilalle viskiä. Toi ehkä kivan savuisan maun pulliin. Hauskaa, että resepti toimii muillakin.
PoistaAlkoholi haihtuu jo reilusti alle puolessa pullien paistolämpötilassa joten humalaa ei edes pikkulapsi voi kokatessa käytetystä alkoholista saada...
VastaaPoista