sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Keltainen viikonloppu.

Viikonloppu mökillä on ollut täynnä keltaista valoa. Päivittäin paistanut aurinko, keltaisena hehkuvat puut ja lehtien läpi siivilöitynyt valo ovat saaneet maailman kylpemään keltaisessa valossa. Auringon laskettua keltaista valoa ovat luoneet kynttilät laiturilla ja pöydällä.



Perjantain illallinen haettiin matkalla Four Season Fishistä. Savustettua kampelaa ja juustotäytteistä lohta sekä savustettuja katkarapuja, jotka vetivät melkein vertoja Tanskan katkaravuille. Savustettu kampela kuuluu kyllä ehdottomasti lemppareihin.



Lauantaina suuntasimme heti aamusta Fiskarsiin lähiruokamarkkinoille. Kannatti olla ajoissa liikkeellä, sillä pari tuntia alkamisesta paikka oli tupaten täynnä. Tapahtumasta tarttui mukaan vaikka mitä hyvää kuten litteä kaali, Punaista puikulaperunaa, luomujauhelihaa, maissia, Bovikin savulammasta, musta paprika ja luomuohraa. Ensi viikolla syödään ainakin kaalilaatikkoa. Näytteilleasettajista sai sen vaikutelman, että Länsi-Uudellamaalla on aika paljon lihatiloja ja puutarhoja, mutta esimerkiksi pienjuustoloita ei ollut paikalla lainkaan.

Pääsin myös vihdoin maistamaan Petri's Chocolaten ihania kakkuja, suklaatryffeleitä ostin kotiin. Ja Fiskarsissa oli myös ihana Mikael Björklund, jota olisi tehnyt mieli halata. Jäi vähän harmittamaan, etten sitten kuitenkaan ostanut hänen uutta kirjaansa, jonka olisi saanut omistuskirjoituksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti