Ohje on viime syksynä ilmestyneestä Glorian ruoan & viinin Ranska-teemaisesta numerosta.
Yrttipaneroitu karitsa
4 karitsan ulkofileetä
suolaa
mustapippuria
Marinadi
4 valkosipulinkynttä
3 dl hienonnettuja yrttejä esim. timjamia, rosmariini, persiljaa
2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
mustapippuria myllystä
Panerointi
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
Paistamiseen
voita
öljyä
Tee ensin marinadi. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Sekoita ne marinadin muiden ainesten kanssa. Anna lihan marinoitua viileässä vähintään 4 tuntia.
Ota fileet huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista, jotta liha ehtii lämmetä. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Vatkaa kananmunien rakenne rikki laakealla lautasella. Kaada korppujauhot toiselle lautaselle. Kasta fileet ensin kanamunaan ja sen jälkeen korppujauhoihin. Paista fileisiin kaunis väri voi-öljyseoksessa.
Kiinnitä lihaan lämpömittäri ja jatka kypsentämistä 150-asteisessa uunissa kunnes mittari näytäää 58 astetta. Tämä vie noin 10 minuuttia. Anna lihojen vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti