Toreilla ja halleissa lehtikaali myydään usein irtona ja koko vaihtelee runsaastikin. Ruokakaupasta olen löytänyt lehtikaalia valmiiksi pussitettuna.
Kotona lehtikaalille ei tarvitse tehdä muuta kuin pestä hiekat pois, leikata tarvittaessa vartta vähän vähemmäksi ja paistaa muutama minuutti voissa. Mausteeksi sormisuolaa ja mustapippuria. Ja vihreä voima on lautasella.
Lisäys 13.10.2011.
Tänään ilmestyneessä Glorian ruoassa & viinissä lehtikaali oli valittu vuoden 2011 parhaaksi raaka-aineeksi. Ja näin he siitä kirjoittivat. "Keittiömestarit ja harrastelijaviljelijät ovat sen jo löytäneet. Nyt odotellaan, milloin se kipuaa kiinankaalin ja purjon rinnalle jokaiseen lähimarkettiinkin. Sillä lehtikaali on satoisa kuin mikä, superterveellinen, mahtavan makuinen ja käsittämättömän monikäyttöinen. Plussaa on sekin, että se ei jääkaapissa ihan heti nuupahda tai menetä makuaan ja rapeuttaan. Lehtikaali on ihan loistava piirakantäyte, sienimuhennoksen lisä, patavihannes ja keittoliemen täräyttäjä. Ja jos haluat houkutella lehtikaalin hienon, pähkinäisen maun voimallisesti esiin, uppopaista se öljyssä rapeaksi ja mausta suolalla." Onneksi olkoon lehtikaali!
Ravinto- ja vitamiinitiedot löytyvät täältä:
VastaaPoistawww.fineli.fi