maanantai 31. lokakuuta 2011

Yrttikuha.

Yrttikuha on taattua Jamie Oliveria. Herkullista, mukavaa tehdä ja sisältää paljon yrttejä. Resepti on Jamien nuoruusvuosilta, nimittäin hänen toisesta kirjastaan Alastoman kokin paluu (suomenkielinen painos vuodelta 2003). Tänään Hesarissa muuten kerrottiin useammastakin syksyllä tulevasta Jamien ohjelmasta, joista erityisesti joulujaksot kiinnostavat tällaista jouluhullua. Joko saa alkaa suunnitella?

Koko ruoka valmistuu lähes kokonaan uunissa yhdessä astiassa, vaikka sille voikin tehdä aivan hyvin myös jonkinlaisen kastikkeen. Jamien ehdotus on salsa verde. Me emme noudattaneet tätä, vaan teimme inkiväärisen porkkanakastikkeen.



Yrttikuha

2 noin 200 g:n painoista kuhafileetä
1/2 kourallista erilaisia yrttejä kuten persiljaa ja timjamia
1/2 kg perunoita
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä kuorittuna ja hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
voita
1/2 l tai enemmän suppilovahveroita
1 sitruuna

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pane öljytty leivinpaperi uunipannuun. Tee kalafileisiin viillot poikkisuuntaan puoliväliin asti. Täytä viillot yrttisilpulla.

Leikkaa pestyt perunat vajaan sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet oliiviöljyllä. Sekoita perunaviipaleiden joukkoon puolet valkosipulista ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Levitä viipaleet leivinpaperilla uunipannuun. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä. Ota perunat uunista, peitä foliolla ja pane tarvittaessa hetkeksi syrjään.

Kuumenna paistinpannussa iso nokare voita ja loraus öljyä. Nosta loput valkosipulit ja pilkotut sienet pannuun. Paista sekoittaen kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista sienten joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja nokare voita ja sekoita seos perunoiden joukkoon uunipannuun. Nosta kalafileet päällimmäiseksi ja paista uunissa 12-15 minuuttia.

Ota vuoka uunista ja anna levähtää folion alla muutama minuutti, jotta kaiki maut imeytyvät perunoihin. Tarjoa sitruunan ja haluamasi kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti