tiistai 10. tammikuuta 2012

Punakaalisalaatti aasialaisella fiiliksellä.

Tähän aikaan vuodesta lounassalaattien kehitteleminen tuntuu erityisen hankalalta. Monet kasvikset ovat ihan väärässä vuodenajassa ja jotenkin surullisia. Uuden vuoden suunnan mukaisesti haluan kuitenkin panostaa lounassalaatteihin. Nautinnollisen ruoan merkitystä ei nimittäin tule väheksyä kesken työpäivänkään.


Kaali on ollut pinnalla keittiössäni jo jonkin aikaa ja nyt innostuin ajatuksesta tehdä kaalisalaatti aasialaisella fiiliksellä. Ostin punakaalin kauniin värin vuoksi. Kastikkeen sekoitin soijakastikkeesta, oliiviöljystä, raastetusta inkivääristä, tuoreesta pilkotusta chilistä, hunajasta, paahdetuista seesaminsiemenistä ja seesaminsiemenöljystä. Kannattaa maistella pitkin matkaa, niin saa maut kohdilleen.

Kaalin pilkoin ohuiksi suikaleiksi, sekoitin kastikkeen joukkoon ja lisäsin vielä kevätsipulia. Minttukin voisi olla hyvää. Maanantaina laitoin joukkoon savulohta ja tänään ankankoiven. Toimii hyvin lounasrasiassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti