sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Venäläinen punajuuri-tattarivuoka.

Punajuuri on ollut jo pitkään pop. Uusimmassa Glorian ruoka & viinissä se oli äänestetty parhaimmaksi juurekseksi, ohittaen jopa porkkanan. Punajuuri on kyllä huippumonipuolinen raaka-aine ja värihän on kerrassaan loistava.

Tällä kertaa punajuuri päätyi uuniin tattarin ja karitsanjauhelihan kanssa. Vuoka on samettisen pehmeän makuinen. Keitettyjen punajuurien raastaminen saattaa olla hieman sotkuista puuhaa, mutta vaiva kyllä kannattaa. Ohjehan on tietty taas vanhasta ruoasta & viinistä.


Venäläinen punajuuri-tattarivuoka

400 g karitsanjauhelihaa
500 g punajuuria
1 dl kokonaisia tattarisuurimoita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tlk smetanaa
suolaa
mustapippuria

Keitä punajuuria kuorineen 40-50 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä. Kuori ja raasta ne.

Keitä huuhdottuja tattarisuurimoita suolalla maustetussa vedessä 10-15 minuuttia. Valuta hyvin.

Ruskista jauheliha pannussa omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja kuullota vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lusikoi seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 200-asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti