tiistai 31. tammikuuta 2012

Popsi popsi porkkanaa.

Joku saattaisi luulla, että alla olevassa kuvassa on porkkanaraastetta. Tavallaanhan tämä olisi totta, mutta toisaalta ei. Kuvassa on nimittäin som tam eli thaimaalainen salaatti, jonka täällä Suomessa voi vihreän papaijan sijasta tehdä porkkanasta.

Ohje on Kausiruokaa-kirjasta ja maku kuten kirjassa luvataan "tulinen, mutta raikas".


Thaimaalainen porkkanasalaatti

6 porkkanaa
3-6 valkosipulinkynttä
2 tl kuivattua, murskattua chiliä
3 rkl thaimaalaista kalakastiketta (tai soijakastiketta)
3 rkl sitruunan mehua
3 rkl sokeria
1 dl maapähkinöitä

Paahda kuorimattomia maapähkinöitä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet väriä. Nosta sivuun. Halutessasi voit irrottaa kuoret sormissa pyörittelemällä.

Silppua valkosipulinkynnet hienoksi. Sekoita valkosipulisilppu ja chili keskenään pienessä kulhossa. Lisää joukkoon kalakastike, sitruunan mehu ja sokeri. Sekoita ja anna sokerin liueta.

Raasta kuoritut porkkanat ja sekoita kastike niiden joukkoon kulhossa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotakin kastikkeen aineista. Anna makujen vetäytyä jääkaapissa.

Lisää pähkinät joukkoon ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti