sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Laskiaispulla pistaasimassalla.


Jos Runeberg sai meillä tänä vuonna uuden muodon, niin ei laskiaispullakaan ihan perinteiseksi jäänyt.

Keväisesti (tai oudosti) vihertävä täyte murskattiin pistaasipähkinöistä, sokerista ja vedestä ruotsalaisen lehden ohjeen mukaan. Kermavaahto maustettiin lemon curdilla ja pullapitko raastetulla appelsiinin kuorella.

Huokaus. Tässä pullassa oli ihana makujen kirjo ja pistaasimassa nousi minun listallani tästä lähin ykköseksi laskiaispullien täytevaihtoehdoista. Kermavaahdon haluan jatkossakin perinteisesti.

Pistaasimassa

1 dl pistaasipähkinöitä
0,5 dl sokeria
1 rkl vettä

Ainekset vain soseutetaan tasaiseksi tahnaksi. Voiko yksinkertaisempaa ollakaan?

4 kommenttia:

 1. Heip! Pitipä tulla kertomaan että tämän jutun innostama tein tota pistaasiasiaa laskiaispullaan! Siitä ei nyt varsinaisesti tullut sosetta tai massaa, tai ainakin aika rakeista sellaista, mutta tosi hyvää! Riitti seuraavaan aamupuuroonkin tuoden siihen öö eksoottisen säväyksen.

  VastaaPoista
 2. Minulla siitä tuli ehkä vähän rakeisempaa kuin mantelimassa, mutta ei paljon. Meillä onkin käytössä Jussin mainosta sauvasekoittimien Ferrari eli Bamix :) Tiistaina kokeilin vielä tehdä saman manteleilla ja mantelimassaahan siitä tuli. Mietinkin juuri käyttöideoita jääkaappiin jääneelle lopulle, mutta puuro kuulostaa vähän liiankin eksoottiselta. Miten olisi paahtoleivälle?

  VastaaPoista
 3. No paahtoleipä kuulostaa kyllä huomattavasti paremmalta. En suosittele sitä puuroa. Mutta itse asiassa idea tuli Kertulta, se tykkää laittaa puuron mm. banaanilastuja ja kuivattuja hedelmiä. Niin ajattelin että sokeroitu pistaasipähkinä vois olla samaa sarjaa. No ei oikeestaan ollut, ainakaan aikuiseen makuun erityisen sopiva.

  VastaaPoista
 4. Hyvä Kerttu! Kerttu on luova kokki.

  VastaaPoista