perjantai 1. helmikuuta 2013

Helmikuu = tulppaanikuu.




Aloitin tulppaanikauden klassikoilla eli valkoisilla tulppaaneilla.

Ilta jatkui ihanan perjantaisissa tunnelmissa. Lasiin punaviiniä ja ruoan laittoon. Pipsa Hurmerinnan ohjeella tehtyjä bataattiranuja, pihvit hevosen ulkofileestä ja bearnaiskastiketta. Viikonlopun hienoutta.

Bataattiranskalaiset

1 iso bataatti
oliiviöljyä
suolaa

Kuori bataatti ja leikkaa se suikaleiksi. Kuivaa suikaleet talouspaperilla ja laita ne väljästi uunipellille. Käytä tarvittaessa kahta peltiä ja kiertoilmauunia. Kaada batattien päälle öljyä reilu ruokalusikallinen ja kääntele bataatteja niin että öljy on levinnyt.

Paista bataattiranuja 250 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä ja hieman mustuneita päistä. Mausta suolalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti