maanantai 4. helmikuuta 2013

Made ja sen maksa.Pari vuotta sitten uskaltauduin syömään madetta ensimmäisen kerran elämässäni. Hurjan näköinen kala osoittautuikin mitä parhaimmaksi herkuksi.

Mateen maksaan olen kuitenkin suhtautunut edelleen epäillen, mutta nyt Glorian ruoan & viinin ohje houkutti testaamaan. Suolavedelle esikäsitelty maksa kieritettiin ruisjauhoissa ja syötiin paahdetun ruisleivän ja ranskankerman kanssa. Pienissä leipäsissä täyteläistä maksaa oli juuri sopivasti ja nyt olen ainakin päässyt maksan makuun. Loput mateesta uivat keiton joukkoon.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä. Olen tänä vuonna vasta tilannut kyseisen lehden. Ekassa numerossa oleva struunainen selleri/palsternakkapyree oli taivaallisen hyvä.
    Olen joskus 20 v. sitten syönyt madekeittoa jonka keskelle lisättiin tarjoilun alkaessa paistettua mateen maksa. Hyvää oli sekin.
    Joulun alla löysin kuvassasi olevat hauskat paperilautasliinat Havin tehtaanmyymälästä Riihimäellä. Laitoin kalastajalle joulukortin korvikkeeksi.

    VastaaPoista
  2. Mulla on kaikki numerot vuodesta 2006 ja käytänkin niistä ohjeita aika usein. Ehdottomasti yksi niistä lehdistä, minkä uutta numeroa aina odotan. Täytyy kokeilla myös pyreetä.

    VastaaPoista