perjantai 15. helmikuuta 2013

Salaatti paahdetuista ruusukaaleista.



Eilisen Ruokatorstain lämpimien salaattien reseptit tulivat todella tarpeeseen. Kotona vallitsee kaaos. Muuttolaatikoita, puoliksi tyhjennettyjä kaappeja, kierrätykseen, roskikseen tai johonkin muualle meneviä pinoja kaikkialla. Harmoniaa ja kauneutta ei juurikaan.

Sen lisäksi olen syönyt hernekeittoa viisi päivää putkeen. Ja älkää käsittäkö väärin, rakastan hernekeittoa. Liikaa on kuitenkin liikaa.

Perjantai-ilta on siis loistava syy tehdä salaattia paahdetuista ruusukaaleista, avata viinipulloa ja kääntää katse muuttolaatikoista. Kyllä sitä kauneuttakin sitten löytyy.

Vaahterasiirappinen ruusukaalisalaatti

500 g ruusukaaleja
1 rkl voita
1/2 dl vaahterasiirappia
1/2 dl kuivattuja karpaloita
sitruunamehua
suolaa mustapippuria

Salaatteja

Salvia-leipämurut
2 dl kuivaa leipää isoiksi muruiksi murusteltuna
1 rkl voita
2 rkl tuoretta salviaa silputtuna

Valmista ensin leipämurut paistamalla niitä voissa, kunnes ne ruskistuvat.

Siisti ruusukaalit poistamalla uloimmat lehdet tarvittaessa ja leikkaamalla kanta. Puolita ruusukaalit. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä.

Sulata voi pannussa. Paista keitetyjä ruusukaaleja voissa, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää vaahterasiirappi ja anna porista hetki. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla ja lisää lopuksi karpalot.

Kekoa salaatit lautaselle. Lisää päälle ruusukaalit ja leipämurut. Syö joko sellaisenaan tai lisukkeena.



4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eikö! Samassa lehdessä oli pari muutakin kiinnostavaa reseptiä. Olen maininnut siitä jo aiemminkin, mutta mielestäni Hesarin ruokasivut ovat nykyään tosi inspiroivat. Ja Hakaniemen hallissa juttelin juuri yhden myyjän kanssa, että ne hyödyntävät myös aika hyvin sesongin raaka-aineita.

      Poista
  2. Vitsi just tein tätä meillä perjantaina juustofonduen seuraks, oli hyvää! En kyllä ehtinyt bongata ruokatorstaista vaan hesarin netistä. Hauska sattuma :)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa Charlie! Niin se perjantai-ilta kuluu ruusukaaleja pilkkoen :)

    VastaaPoista