torstai 14. maaliskuuta 2013

Ajateltu Yöpuun aamiainen.

 


Viime viikonloppuna yövyimme Jyväskylässä paluumatkalla Lapista kotiin. Yöpyminen sai minut miettimään, millaisista paikoista, kahviloista, ravintoloista, hotelleista yms., pidänkään.

Yövyimme keskustassa ihan perushotellissa, mutta sunnuntaiksi olin varannut aamiaisen kehutusta Hotelli Yöpuusta oman hotellimme aamiaisen sijaan. Perushotelleissa aamiainen on usein hyvinkin laaja ja tarjolla on lukuisa määrä lajeja. Yksittäiset lajit ovat kuitenkin usein vähän mitäänsanomattomia ja tylsiä.

Yöpuun aamiainen oli paljon suppeampi, mutta minusta tuntui, että jokainen tarjolla oleva asia oli rakkaudella valittu. Aamiaisen kanssa sai erikoiskahveja ja sunnuntai-aamun luksuksena kuohuviiniä. Aamiaisen rauhassa viihtyi pitkään.

Huomaan arvostavani koko ajan enemmän ja enemmän tällaisia paikkoja, jossa joku muu on jo tehnyt valintoja puolestani. Joku on ajatuksella ja arvostaen miettinyt, mikä on parasta juuri nyt ja laittanut sen kauniisti tarjolle. Mietityt valinnat myös kertovat valitsijan persoonasta ja tekevät myös paikoista omanlaisiaan.

Uskon, että molemman kaltaisille paikoille on kysyntää, mutta ainakin minun less is more -näkökulmani jakaville voin lämpimästi suositella Yöpuun aamiaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti