tiistai 14. toukokuuta 2013

Arabian sinivalkoiset lautaset.

 


Sininen ei ole oikeastaan koskaan ollut minun juttuni. Paitsi farkuissa. Siitä huolimatta nämä Arabian 140-vuotisjuhlan kunniaksi tehdyt lautaset ovat lähes salaa hiipineet sydämeeni ja sitä myötä myös keittiööni.

Lautasten kuviot on suunnitellut Johanna Kunelius Arabian vanhojen kuvioiden inspiroimana. Ihanana yksityiskohtana lautaset on nimetty Arabiassa työskennelleiden tai työskentelevien naisten mukaan. Ja minulla on kunnia tuntea muutama näistä naisista. Kymmenen erilaisen kuvion joukosta valitsin ne mielestäni kauneimmat ja ruoalle parhaiten sopivat.

Keittiössä tavataan Toini, Helka, Arja ja Heli!

5 kommenttia:

 1. Ovat kyllä todella kauniit. Mieli tekisi ,mutta olen juuri eilen purkanut kymmeniä lautasia muttolaatikoista. Sekä yli 200 lasia.

  VastaaPoista
 2. Titte, pari viikkoa muuton jälkeen mäkin ajattelin noin, mutta reilu kuukausi on ilmeisesti tarpeeksi pitkä aika tavaramäärän unohtamiseen. Ja ovat nämä kauniita. Yllätyin ihan, miten hyvin ne toimivat ruoan kanssa.

  VastaaPoista
 3. Mistä olet hankkinut Arja -lautasen? Haluaisin hankkia myös, mutten ole yrityksestä huolimatta löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja-lautanen oli vain Carlsonille tehty erikoiskuvio. Carlsonin lisäksi sitä ainakin oli myynnissä myös Arabian-tehtaan yhteydessä olevassa outletissa, josta minäkin omani ostin.

   Poista