perjantai 31. toukokuuta 2013

Uunilämmin piimärieska.


Lupasin kertoa, mitä voisi tehdä, jos olisi jäänyt ylimääräisä piimää vaikka nyt raparperipiirakasta. Piimä on yksi niistä asioista, josta minun mielestäni pitäisi niin kuin periaattessa pitää, mutta kun... Tosiasia on, että en ole vuosiin, ja tarkemmin sanottuna noin kolmeenkymmeneen vuoteen, uskaltanut edes maistaa piimää. Joku tuoksun ja rakenteen yhdistelmässä vain estää minua.

Mutta minun ei ollut tarkoitus kirjoittaa piimästä vaan siitä, mitä ihanaa piimästä voi tehdä eli rieskoista. Lätysköistä leivistä, jotka uunilämpiminä tarvitsevat päälleen vain sipauksen voita ja ehkä siipaleen juustoa ja sitten vain haukkaamaan.

Tämä ohje on yhdistelmä useammasta reseptistä muokattuna kaapista löytyneisiin tarpeisiin.

Piimärieskat

6 dl piimää
2 dl ruisjauhoja
2 dl täysjyväspelttijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
(tuoretta rosmariinia silputtuna)

Sekoita piimä, kaurahiutaleet ja suola. Sekoita ensin jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda keskenään ja lisää sitten piimäseoksen joukkoon. Sekoita taikina kunnolla ja mausta halutessasi tuoreella rosmariinilla.

Anna taikinan levätä hetki. Nostele taikina nokareina useammalle pellille. Minä sain taikinasta 16 rieskaa ja tarvitsin 3 peltiä. Käytä jauhoja apuna ja taputtele rieskat littaniksi lätyksi.

Paista rieskoja 250 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti