torstai 2. toukokuuta 2013

Riivittyä possua burgerissa.Vuoden 2013 picnicsesonki aloitettiin perinteisesti ensimmäinen toukokuuta Ulliksella. Niin kuin muutama muukin.

Kannoimme kortemme herkkupöytään possuburgerin muodossa. Yksinkertaisen sämpylän väliin kasattiin riivittyä (tai nyhdettyä) possua bbq-kastikkeessa, majoneesia ja salaattia.

Yllätin itsenikin nousemalla leipomaan sämpylöitä puoli seitsemältä aaton juhlinnasta huolimatta. Inspiroiduin lauantaina Gaijinissa näkemistäni sämpylöistä ja onnistuinkin löytämään Tomi Björckin sämpyläreseptin. Ja sämpylöistä tuli juuri sellaisia vaaleita ja pehmeitä, kun olin ajatellut. Ja ilokseni pääsin vielä käyttämään uuden höyryuunin höyrykypsennystä. Kannatti siis laittaa kello ajoissa soimaan.

Burgersämpylä

500 g vehnäjauhoja
1 ps kuivahiivaa
45 g sokeria
1 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl ruokasoodaa
2-3 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi vähitellen, jotta taikinasta ei tule liian löysää. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Taikina saa nousta lämpimähkössä paikassa 20 minuuttia. Vaivaa taikina nostatuksen jälkeen uudelleen. Jaa taikina osiin ja pyörittele sämpylöiksi. Taikinasta tulee noin kahdeksan sämpylää. Miniversioita enemmänkin.

Paista uunin höyrytoiminnolla 170-asteessa noin 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Heip! Oli tosi hyviä! Mun pitikin kysyä ettei varmaan ollut ihan perinteinen jauhopussin kyljestä reväisty se sämpyläresepti ku oli niin hyviä (ja vähän makeita, jee). Vaikka tuoreena kyllä vähän heikompikin (esim. mun leipoma) sämpylä on herkkua.

    VastaaPoista
  2. Liisa, kiva että maistui. Mun mielestä sellaiset vähän rouheisemmat ja rapsakammat perussämpylät on kyllä yleensä parempia, mutta tällaiseen burgerin-tapaiseen niissä tuntuu olevan vähän liikaakin rakennetta ja tuntumaa.

    VastaaPoista