perjantai 20. syyskuuta 2013

Borssikeittoa keittiönpöydän ääressä.


 Olen aina aivan innoissani kaikenlaisista teema-päivistä. Ei siis ollut vaikeata jäädä tänään työskentelemään keittiönpöydän ääreen, kun vietetään Kansallista etätyöpäivää.

Etätyöpäivän houkuttelevuutta saattoi myös lisätä mahdollisuus kuunnella radiota tai PMMP:n uutta levyä työnteon lomassa ja laittaa pyykki- ja astianpesukone päälle keskellä päivää.

Lounaaksi lämmitin syyskuun keittokirjan ohjeella tehtyä (lähes) kasvisborssikeittoa. Lähes sen vuoksi, että tein keiton kanaliemeen. Naputtelen ohjeen keittoon myöhemmin, nyt jatkan muuta naputtelua.

Lisäys 22.9.2013. Tässä lupaamani ohje. Muokkailin määriä vähän tarpeen mukaan. Kirjan ohjeen mukaisesti söin keiton paksusta jogurtista ja vuohenjuustosta sekoitetun tahnan ja granaattiomenan siemenien kanssa. Siemenet toivat kivaa kontrastia pehmeille vihanneksille.

Borssikeitto

4 pientä perunaa
1 punainen paprika
2 porkkanaa
2 isoa punajuurta
2 sipulia
1 chili
2 tl paprikajauhetta
öljyä
1 tlk tomaattimurskaa
1 l kanalientä
1 rkl hunajaa
2 laakerinlehteä
1/2 sitruuna
suolaa
mustapippuria

Valmistele ensin kaikki kasvikset keittoa varten. Pilko perunat ja paprikat suht pieniksi paloiksi. Perunoiden kuoriminen on mielipidekysymys. Minä lisäsin perunat keittoon kuorineen. Kuori ja raasta porkkanat ja punajuuret karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit, valkosipulit ja chili.

Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää paprikajauhe ja chili ja jatka kuullottamista pari minuuttia lisää.

Lisää joukkoon kaikki valmistellut vihannekset, tomaattimurska, kanaliemi, hunaja ja laakerinlehdet. Anna porista kannen alla noin 30 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmenneet kunnolla. Keiton poristessa voit esimerkiksi järkkäille keittiön, kuunnella musiikkia tai jumiutua tuijottamaan ikkunasta ulos. Joku ehtii tehdä tämän kaiken.

Mausta keitto sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Syö keitto vuohenjuustotahnan ja granaattiomenan kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti