keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Kotirouvan aasialainen broilerisalaatti.


Keittokirjakuukausi Lotta Lundgrenin kanssa on sujunut hyvissä merkeissä. Olen keitellyt ja kokkaillut kirjasta jo viittä reseptiä ja kaikki ovat olleet herkkuja. Resepteissä on usein ollut joku kiva ja vähän yllättäväkin juju, jota olen ensin epäillyt, mutta joka on nostanut reseptin uudelle tasolle.

Tämä aasialaishenkinen broilerisalaatti tehdään broilerinjauhelihasta ja syödään salaatinlehteen käärittynä. Kukaan ei myöskään kiellä vielä dippaamasta salaattikääröä johonkin henkeen sopivaan kastikkeeseen.

Aasialainen broilerisalaatti

400 g broilerinjauhelihaa
öljyä
5 valkosipulinkynttä
1 iso pala inkivääriä
3 chiliä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl fariinisokeria (tai palmusokeria)
2 limeä
6 limenlehteä
korianteria
1 dl suolattuja maapähkinöitä
100 g sokriherneitä
isolehtistä salaattia

Pilko valkosipulit pieneksi ja kuullota öljyssä. Kookosöljy sopii hyvin makumaailmaan. Lisää broileri ja jatka ruskistamista. Raasta inkivääri ja pilko chilit. Sekoita inkivääri, chili, kalakastike, sokeri ja yhden limen mehu broilerin joukkoon. Lisää myös limenlehdet.

Anna pöhistä miedolla lämmöllä kunnes broileri on kypsää. Lisää tarvittaessa limen mehua tai kalakastiketta.

Pilko korianteri ja sokeriherneet. Lisää ne ja suolapähkinät valmiin broileriseoksen joukkoon. Nautu seos ison salaatinlehden sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti