torstai 5. syyskuuta 2013

Sinappihuntu on kukkakaalilla yllä.


Tänä kesänä minut on vallannut jonkinasteinen kukkakaalihulluus. Salaattia raa´asta kukkakaalista, pastaa, jossa kukkakaali keitetään pastan kanssa samassa vedessä ja sitten tätä aivan mahtavaa lisuketta: paahdettua kukkakaalia.

Laita rinnalle savukalaa tai sinapin bestistä makkaraa ja keskity nauttimaan.

Lotta Lundgren kuukaudesta huolimatta tämä ruoka on kirjasta Pipsan keittiössä. Puolustuksena sanottakoon, että viimeksi olen tehnyt tätä elokuussa. En usko Lotan kuitenkaan pahastuvan, vaikka tätä syyskuussakin tekisi.

Paahdettu kukkakaali

1 kukkakaali
suolaa
4 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
1/2 luomusitruunan kuori raastettuna
2 rkl kokojyväistä sinappia
ruohosipulia tai persiljaa silputtuna

Revi kukkakaali noin suupalan kokoisiksi nupuiksi. Tai käytä veistä, jos se tuntuu luontevammalta. Laita kukkakaalit pellille ja mausta suolalla. Paahda 200 asteisessa uunissa noin vartti, kunnes kukkakaali on hieman pehmennyt.

Valmista kukkakaalin kypsyessä kastike. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää sen joukkoon sitruunamehu, sitruunankuori, sinappi ja yrtit.

Kaada kastike kukkakaalien päälle, sekoita. Jatka paistamista noin 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti