torstai 13. maaliskuuta 2014

Huevos Rancheros - kananmunia meksikolaisittain.


Söin New Yorkin matkalla mukavassa The Cookshop ravintolassa aamiaiseksi aivan älyttömän hyvän huevos rancheros annoksen. Aurinko paistoi ikkunasta sisään ja tarjoilija kävi aina välillä kaatamassa lisää kahvia (rakastan).

Matkan jälkeen olemme tehneet oman version tästä mahtavasta kananmunaruoasta ainakin kolme kertaa. Ja oli sitä tarjolla taannoisella brunssillakin.

Tästä ruoasta voin jo tässä vaiheessa sanoa, että tämä jos mikä on tosi ystävyyttä.

Huevos Rancheros - kananmunia meksikolaisittain

1 prk mustapapuja
1 prk tomaattimurskaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
jeeraa
chilirouhetta
savupaprikajauhetta
5 kananmunaa
kourallinen voimakasta juustoraastetta

Päälle
1 avokado
korianteria
(marinoitua punasipulia)
(maissilastuja)

Kuullota pieneksi pilkotut sipulit oliiviöljyssä pehmeäksi. Lisää huuhdellut pavut ja tomaattimurska. Mausta suolalla, mustapippurilla, savupaprikalla, jeeralla ja chilirouheella. Anna porista miedosti kymmenisen minuuttia. Seos saa jäädä löysäksi.

Riko munat tomaattikastikkeen päälle. Ripottele juusto pinnalle ja nosta uuniin kuuman grillivastuksen alle. Paista kunnes valkuaiset ovat jähmettyneet ja juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.

Kasaa pannun keskelle keko avokadosta ja tuoreesta korianterista. Halutessasi voit myös laittaa marinoitua punasipulia ja maissilastuja.

2 kommenttia:

  1. Näyttää jokseenkin täydlelliseltä versiolta. Kuinka moni tästä syö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvassa olevaa ravintola The Cookshopin annosta yksi ihminen ei pystynyt kokonaan syömään, vaikka yritys olikin kova :) Näin suurta herkkua on sääli jättää lautaselle.

      Meidän reseptissä kaikki riippuu syöjien nälästä ja siitä, mitä muuta aamiaisella on tarjolla. Nälkäisenä sunnuntai-aamuna olemme syöneet tämän ihan kaksistaankin, jos olemme syöneet vain tätä. Jos taas lisäksi on esimerkiksi leipää, niin tästä syö neljäkin ihmistä.

      Poista