sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kisakatsomon yllättäjä - maapähkinäkastike.


Terveisiä kisakatsomosta! Tai oikeastaan kahdesta kisakatsomosta, kun hypitään lätkän ja Eurovaalien välillä.

Vielä eilen nukkumaan käydessäni olin varma, että kisakatsomon ruokateema on Kroatia. Aamuun mennessä alitajunta ja helle olivat tehneet tekojaan ja mieleni teki kasviksia, raikkautta, poltetta ja korianteria.

Harppaus Euroopasta Itään ja pöytään kasattiin vietnamilaisten kesärullien tarpeet. Majoneesin sijasta tein  rullia mehevöittämään maapähkinäkastikkeen The Year In Food -blogin ohjetta soveltaen.

Maapähkinäkastike

0,7 dl maapähkinävoita (makeuttamatonta)
0,5 dl vettä
2 valkoispulinkynttä pilkottuna
 ruokalusikallinen inkivääriä pilkottuna
2 rkl limen mehua
1 rkl agavesiirappia
chilihiutaleita
ripaus suolaa

Soseuta kaikki ainekset keskenään tasaiseksi. Lisää vettä sen mukaan, kuinka löysää kastikkeesta haluat.

2 kommenttia:

  1. Ooh, oon kerran saanut noita Vietnamilaisia kääryleitä ja ne on ihania! Erityisesti just se maapähkinäkastike! Hyvä että muistutit niiden olemassaolosta, pitää ehkä ottaa kesäprojektiksi niiden tekeminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti. Kesällä just parhaita, kun kaikki kasvikset on niin makoisia, eivätkä vielä yhtään puisevia.

      Poista