keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Arancini - risoton toinen olomuoto.


Harkitsin hetken kirjoittavani otsikkoon risoton paras olomuoto, mutta ei se niin mene. Risoton tapauksessa molempi parempi.

Arancinit ovat saaneet nimensä appelsiinia muistuttavasta ulkonäöstään, mutta appelsiinin kanssa näillä palleroisilla ei ole muuta tekemistä, vaan useimmiten nämä tehdään risotosta.

Pelkästään näiden takia risottoa kannattaa aina tehdä vähän liikaa. Seuraavana päivänä pyörittelet kylmästä risotosta luumun kokoisia palloja, teet keskelle kolon, johon sujautat juustoa, italialaisittain mozzarellaa tai vaikka jääkaapista löytyvää Koskenlaskijaa, ja puristelet pallon takaisin kiinni.

Sitten rikot toiselle lautasella kananmunan ja kaadat toiselle korppujauhoja. Kastat pallon ensin kananmunaan, sitten korppujauhoon ja lopuksi friteeraat kuumassa öljyssä kauniin väriseksi. Herkkua! Ja kaksi palloa riittää alkuruoaksi oikein hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti