tiistai 17. kesäkuuta 2014

Savuava possu.


Savustuspönttö on kyllä mainio juttu. Perinteisimmin sinne tulee laitettua kalaa: lohta, muikkuja tai isäni bravuuria silakkaa. Mutta voi sinne muutakin laittaa.

Me olemme savustaneet ainakin karitsaa ja perunoita. Ja anoppini on savustanut myös jogurttia. Kuulemma oikein toimiva kastike.

Jos savustuspönttö juhannuksen viettopaikasta löytyy, niin yksi hyvä vaihtoehto sinne sujautettavaksi on possun sisäfilee.

Meidän possuun hierottiin heti aamusta suolaa ja reilu teelusikallinen sokeria. Possu maustui jääkaapissa päivän ja noin tuntia ennen savustamista se nostettiin lämpenemään keittiöön.

Savustimessa possu kypsyi noin 35 minuuttia, kunnes sisälämpötila oli 68 astetta. Tämän jälkeen possu käärittiin folioon vetäytymään noin vartiksi. Savustimen lämpötila kannattaa yrittää pitää maltillisena, jotta liha pysyy mehevänä.

Juuri sopivasti savun makuinen possu oli saanut pintaansa kauniin tumman värin ja oli sisältä suussa sulavan mureaa. Helppoa kuin heinänteko, sanon minä, joka lähinnä keskittyi savustajien viihdyttämiseen.

2 kommenttia:

  1. Savustuksessa käytettiin omenapuun lastuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tarkennuksesta. Seurustelu-upseerilta jäi tällaiset yksityiskohdat huomaamatta.

      Poista