maanantai 9. kesäkuuta 2014

Paistettu juustoleipä ja raparperichutney.


Rentoon ruokailuun elokuvan ääressä sopii loistavasti paistettu juustoleipä. Leivän pinta on voissa paistettu ja mahtavan rapsakka ja sisällä kontrastina pehmeä ja valuva juusto. Aika täydellistä.

Juuston lisäksi nämä sunnuntai-illan leivät täytettiin ilmakuivatulla kinkulla ja happaman makealla raparperichutneylla.

Chutneyn ohje on Glorian ruoasta & viinistä. Leipien lisäksi se toimii loistavasti uunissa paistetun kanan kanssa. Ajattelin kokeilla sitä myös possun ribsien glaseeraukseen.

Raparperichutney

500 g raparperia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 mieto chili
1 dl hillosokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä

Kuori raparperin varret ja viipaloi ne. Kuori ja lohko punasipuli ja pilko valkosipulinkynsi pieneksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna se.

Laita raparperi, sipulit ja chilit kattilaan. Lisää sokeri, viinietikka ja mausteet.

Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Sekoita aina välillä. Raparperit ja sipulit saavat pehmetä kunnolla ja seos paksuuntua.

Anna seoksen jäähtyä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti