tiistai 12. elokuuta 2014

Kolmen kombo - lakua, vadelmaa ja suklaata.


Toivottavasti ette ole vielä täysin kyllästyneitä tuorejuustovaahtoon. Kuten sanoin, se on keittiöni kesäklassikko.

Tällä kertaa ajatuksenani oli tehdä jälkiruoaksi pieniä pavlovia. Minulla oli kaapissa valmiina luotto-ohjeellani tehtyjä pieniä marenkeja. Mielessäni siinsi pieni leivos, jossa yhdistyisi lakritsa, vadelma ja suklaa. Kolme makua, joista mitkä tahansa kaksi pelaavat loistavasti yhteen, joten kaikkien kolmen yhdistäminen vähintään triplaisi herkullisuuden.

Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta jokin meni vikaan. Vatkasin kerman käsin, kuten tapani on, jos kermavaahtoa tarvitaan pienehkö määrä. Kermavaahdosta tuli vähän outoa, mutta se varsinainen outous tapahtui, kun sekoitin joukkoon tuorejuuston ja sokerin. Kermavaahto palautui takaisin nesteeksi ja tuorejuustovaahdon sijasta minulla olikin kulhossa kastike.

Maustoin kastikkeen kuitenkin lakritsijauheella ja jälkiruoka sai alkuperäisestä ajatuksesta poikkeavan ulkomuodon. Murustelin marengit ja kasasin ne laseihin kerroksittain tuorejuustokastikkeen, vadelmien ja rouhitun maitosuklaan kera.

Ja arvatkaa mitä? Ei tuo olomuoto makuelämystä haitannut lainkaan.

2 kommenttia:

  1. Aika voittamaton kombo tosiaan, nams ja mums :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa ja lakritsi kaksikko on näistä ehkä oma suosikkini, mutta vadelma tuo komboon kyllä kivan raikkaan twistin.

      Poista