lauantai 16. elokuuta 2014

Rullalle kääritty kesäkurpitsa.


Nyt eletään kesäkurpitsoiden kultakautta. Yleensä ja useimmiten valitsen mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoita, mutta joihinkin ruokiin, kuten rullattuihin kesäkurpitsoihin, sopii vähän isommatkin yksilöt. Mikä on pelkästään hyvä asia, sillä miten muuten kävisi kaikkien isoiksi venähtäneiden kesäkurpitsoiden.

Kesäkurpitsarullat täytetään paistetuilla kantarelleilla ja juustolla. Eikö kuulosta hyvältä? Ja kaikkein uloimmaksi rullataan siivu ilmakuivattua kinkkua ja sitten paketti kypsennetään uunissa. Tämä herkkuohje on otettu joskus talteen Oliviasta.

Kesäkurpitsarulla sienillä, juustolla ja kinkulla

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
5 dl kantarelleja
1 valkosipulinkynsi
voita
suolaa
mustapippuria
90 g ilmakuivattua kinkkua
100 g juustoa raastettuna
tuoretta basilikaa

Leikkaa kesäkurpitsa pituussuunnassa noin 5 millin viipaleiksi. Mielestäni tämä kävi aika kätevästi juustohöylällä. Käännä kurpitsa toisin päin kun pääset siemenkotaan ja viipaloi toiselta puolelta.

Levitä pellille kuusi kinkkuviipaletta ja jokaisen kinkkuviipaleen päälle pari kesäkurpitsaviipaletta lomittain. Tarvittava määrä riippuu vähän viipaleiden koosta.

Hienonna sienet ja valkosipulinkynsi. Paista sieniä ja valkosipulia voissa, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä sieniseos kesäkurpitsoiden päälle. Ripottele päälle juusto. Alkuperäisessä ohjeessa oli  kuttucheddaria, mutta me käytimme tavallista cheddaria. Vuohenjuusto ja mozzarellakin sopisivat varmasti hyvin. Ja miksei sinihomejuustokin.

Kääri kinkku-kesäkurpitsa rullalle ja kiinnitä tarvittaessa tikulla. Paista 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia ja laita tarjolle joko sellaisenaan tai salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti