tiistai 26. elokuuta 2014

Kantarelleilla ja katkaravuilla täytetyt letut.


Lainasin kirjastosta kesällä ilmestyneen Kantarelli ja kumppanit -keittokirjan, kirjoittajana Katja Palmdahl. Ja jestas miten inspiroiva kirja se onkaan. Ensimmäisen kerran kirja oli selattava läpi jo kirjastosta kotiin kävellessä ja kotona sitä on selattu yksin ja yhdessä useampaan kertaan.

Ja sitten sunnuntaina paistettiin lettuja. Mikä sopisikaan sunnuntaihin tai sadepäivään paremmin kuin letut. Ja kirjan ohjeen mukaan letut täytettiin katkaravuilla ja kantarelleilla. Siitä ei paljon paremmaksi ruoka mene.

Mitähän kirjasta seuraavaksi kokeiltaisiin. Olisiko se vahvero-luumu-saksanpähkinäsalaatti? Vai sittenkin polentaa, vahveroita, viikunoita ja taleggio-juustoa? Tai ehkä jotain kokonaan muuta.

Kantarelli-katkaraputäyte letuille

2 rkl voita
1 rkl jauhoja
2 dl (täys)maitoa
2 rkl ranskankermaa
1/2 tl murskattuja tillinsiemeniä
1 dl Västerbotten-juustoa raasteena
6 dl kantarelleja
1 salottisipuli
3 dl kuorittuja katkarapuja
2 rkl tilliä silputtuna
gratinointiin 2 dl Västerbotten-juustoa raasteena

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot. Vatkaa joukkoon maito ja anna kuplia pari minuuttia. Lisää ranskankerma, tillinsiemenet ja juusto.

Paista kantarellit ja sipuli pienessä määrässä voita ja kääntele juustokastikkeen joukkoon katkarapujen ja tillin kera.

Ja täyte letuille (meillä riitti yhdeksään lettuun) ja taittele nyyteiksi. Nosta nyytit uuninkestävään vuokaan ja ripottele juustoraaste pinnalle. Gratinoi 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti