tiistai 19. elokuuta 2014

Tuntematon hedelmä - ruusukvitteniä uunissa.


Ulkona tuoksuu syksyltä. Yks kaks taivas aukeaa ja vesi suorastaan kaatuu niskaan. Ja seuraavassa hetkessä mustat pilvet vyöryvät pois ja aurinko näyttäytyy. Nyt kehtaa jo laittaa uunin päälle, pari viikkoa sitten se oli vielä aivan mahdoton ajatus.

Ostin Budapestistä minulle tuntemattoman keltaisen hedelmän, joka tuoksui aivan peltipurkissa myytäviltä Fazerin ananaskarkeilta. Nopealla googlailulla sain selville, että kädessäni oli ruusukvitteni.

Ruusukvitteniä käytetään useimmiten hillona, mutta halusin valmistaa tästä ainoasta kappaleestani jotakin, jossa maku tulisi paremmin esiin. Löysinkin useita ohjeita uunissa haudutettuun ruusukvitteniin, joista yhdistelin sopivan.

Ruusukvitteni uunissa

1 ruusukvitteni
1 dl vettä
0,75 dl ruokosokeria
1 kanelitanko
1/2 sitruunan mehu
muutama rouhaisu vaniljamyllystä

Sekoita vesi, sokeri ja sitruunanmehu uunin kestävässä astiassa. Mausta vaniljalla ja lisää joukkoon kanelitanko. Halkaisen ruusukvitteni ja lohko kahdeksaan osaan. Poista kova keskus huolella ja kuori lohkot.

Ruusukvitteni tummuu todella nopeasti, joten nostele lohkot sitä mukaan liemeen.

Peitä ruusukvittenit ensin leivinpaperilla ja laita vielä folio kulhon päälle. Nosta se 180-asteiseen uuniin ja hauduta 2,5 tuntia. Anna ruusukvittenien jäähtyä liemessä.

Ruusukvittenit maistuvat hyvältä aamiaisella paksun jogurtin kanssa tai jälkkäriksi jäätelön kera. Maku on aromaattinen ja kukkainen ja rakenne selkeästi omenaa kovempi.

Vinkkaattehan, jos löydätte ruusukvitteneitä Suomesta.

2 kommenttia:

  1. Sinä se löydät näitä jänniä ja uusia kasviksia, enpä ole tämmöisestä kuullut aiemmin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastan kierrellä ruokakaupoissa ja toreilla ulkomailla ja aika usein ostan, jos näen jotakin uutta. Jos täytyy valita vaatekaupan ja ruokakaupan väliltä, niin päätös on usein aika helppo. Kaikki löydöt eivät kyllä välttämättä ole aina niin onnistuneita :)

      Poista