tiistai 11. marraskuuta 2014

Punajuuri-fetahummus.



Onko hummuksen syvin olemus kikherneissä vai sosemuodossa vai tahinissa? Saako tätä punajuuresta tehtyä sosetta edes kutsua hummukseksi? Minä ajattelin joka tapauksessa kutsua, koska mausteet ja käyttötarkoitukset ovat hummukselta lainattuja.

Korvasin kikherneet uunissa kokonaisina kypsentämilläni punajuurilla. Ennakoiva tyyppi kypsentää punajuuret vaikka paria päivää aiemmin, jos uuni muutenkin on käytössä. Vähemmän ennakoiva kypsentää uunissa vain neljä punajuurta.

Kypsät punajuuret kuoritaan, pilkotaan ja heitetään yleiskoneen kulhoon. Perään ruokalusikallisen tahinia, muutaman sitruunamehua, mustapippuria ja oliiviöljyä. Valkosipulikaan ei ole pahitteeksi. Ja sitten vain kaikki sekaisin.

Lopuksi murskasin sormin joukkoon reilun palan fetaa. Jos seoksesta haluaa sileämmän, voi fetankin laittaa tehosekoittimeen. Punajuuri-fetahummus toimii hyvin leivän päällä tai salaatin lisukkeena. Ja huomenna ajattelin sijoittaa loput wrappeihin savulohen kanssa.

2 kommenttia: