sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Karitsa on uusi lammas.

Otsikko on suoraan Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen huhtikuun numerosta kuten tämä reseptikin. Karitsan paahtopaistia ja kauraa tehtiin jo viime viikonloppuna, mutta kyllä karitsaa on syöty nyt pääsiäisenäkin. Ja syödään vielä toisenkin kerran. Ja elämäni ensimmäinen pasha odottaa jääkaapissa. Jännittävää.


Karitsan paahtopaistia ja kauraa
2 hengelle
2 karitsan paahtopaistia
voita
suolaa
mustapippuria
valkosipulia
timjamin oksia
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Ruskista liha voissa, joka on maustettu valkosipulilla ja timjamilla. Kypsennä lihaa 180-asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Hyvä sisälämpötila on 62-astetta. Anna lihan vetäytyä folioon käärittynä 10 minuuttia.

Kauralisuke
1 dl kaurasuurimoita
1/2 kurkku
1/2 sipuli
voita
1 rkl dijon-sinappia
1 dl kuohukermaa
hienonnettua persiljaa
suolaa
valkopippuria
Huuhtele kaura ja keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuullota hienonnettu sipuli voissa, lisää kypsät kaurat ja kuutioitu kurkku. Kaada sekaan kerma sekä sinappi ja sekoita kunnes rakenne on risottomainen. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti