torstai 28. huhtikuuta 2011

Parsa sydän kapris.

Joskus on kiva valmistaa jonkun toisen suunnittelema menukokonaisuus, vaikka usein suunnittelu onkin hauskinta. Huhtikuun Gloriassa oli kuitenkin niin houkutteleva kokonaisuus, ettei sitä voinut jättää väliin. Valmistukseen se pääsi pääsiäislauantaina, johon mennessä olin jo ehtinyt haaveilla siitä lukuisia kertoja.


Menun ehdoton kohokohta oli alkuruoaksi syöty paahdettu parsa jättiravunpyrstöjen ja kaprisvoisulan kanssa. Yllättävät ja loistavat makuparit. Sitä ennen oli kuitenkin jo juotu Punk passion nimiset alkudrinkit, joissa kuohuviini terästettiin passionhedelmällä ja vodkalla. Pääruoaksi menu tarjosi oliiveilla täytettyä lampaanfileerulla. Ja jälkkäriksi mojitokakku, mutta siitä lisää myöhemmin.

Paahdettua parsaa, jättiravunpyrstöjä ja kaprisvoisulaa
kahdelle alkuruoaksi
1 nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
25 g voita
1 rkl kapriksia
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Poista parsoista puumainen tyvi. Laita parsat uunivuokaan ja pirskottele päälle kevyesti öljyä. Paista uunin yläosassa noin 15 minuuttia tai kunnes parsat ovat napakan kypsiä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valmista kirkastettu kaprisvoi sulattamalla voi kattilassa. Anna jäähtyä, jotta vaalea hera valuu pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen astiaan ja lisää joukkoon valutetut kaprikset. Asettele parsat lautaselle ja valuta päälle kaprisvoi ja tarjoile sitruunaisten jättiravunpyrstöjen kanssa.

Sitruunaiset jättiravunpyrstöt
12 jättiravunpyrstöjä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa
mustapippuria
Kuivaa sulatetut ravut talouspaperilla. Kuumenna öljy pannulla. Paista rapuja muutama minuutti, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Mausta sitruunamehulla, sitruunankuorella, suolalla ja pippurilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti