Tänä kesänä pääsin kuitenkin lähempään tuttavuuteen hevosen kanssa. Kaikki alkoi Haminassa sijaitsevasta Takaladon lihasta ja kalasta, josta kävin keväällä ostamassa herkullista palvihevosta. Kesällä ajattelin tehdä saman uudestaan, mutta palvihevonen oli loppunut ja päädyimme ostamaan hevosen ulkofileetä.
Tiedän, että osa ihmisitä kavahtaa hevosen syömistä, mutta ainakaan maun takia ei kannata olla ennakkoluuloinen. Hevosenliha on myös ilmeisesti melko ekologista ja eettistä, koska hevosia ei kasvateta Suomessa vain lihan takia. Aion siis ehdottomasti valmistaa hevosta toistekin ja mietinkin jo, että miten se toimisi padassa tai paistina...
Kauanko pidit pöntössä vai käytitkö mittaria? Jos käytit niin mikä oli astemäärä?
VastaaPoistaHevonen otettiin vetäytymään folioon 52 asteisena ja se sai vetätyä aika kauan. Punajuurien savustaminen kesti nimittäin odotettua kauemmin...
VastaaPoista