Tähän aikaan vuodesta salaattien tekeminen on helppoa. Kaikki on tuoretta ja hyvää ja sesongissa. Toista se on helmikuun lopussa, kun eväslaatikosta paljastuu taas kerran punajuurta, porkkanaa ja sipulia jossain muodossa. Tarvitsen niiden suhteen ehdottomasti lisää inspiraatiota!
Marinoidun papu-ohrasalaatin ohje on taas kerran Glorian ruoasta&viinistä. Teen salaatin illalla valmiiksi niin, että siitä riittää mukaan parina päivänä ja aamulla lisään joukkoon vain rucolat. Pakkaan muuten salaatin aina niin, että laitan salaatinlehdet rasiassa päällimmäiseksi, jotta ne eivät vety aamupäivän aikana. Ja vielä kun jostain löytäisin kauniin, valuttamattoman eväsrasian!
Marinoitu papu-ohrasalaatti
500 g vihreitä papuja napakoiksi keitettynä
2 dl ohraa (keitä pakkauksen ohjeen mukaan)
Marinadi
1 dl oliiviöljyä
2 rkl omena- tai sherryviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi silputtuna
2 rkl silputtua tuoretta rakuunaa
mustapippuria
Lisäksi
1 ruukku villirucolaa
aurinkokuivattuja tomaatteja
paahdettuja auringonkukansiemeniä
Yhdistä marinadin ainekset ja valuta ne lämpimien papujen ja ohran joukkoon. Jos tarjoat salaatin heti, anna ohran ja papujen maustua hetki ennen muiden aineiden lisäämistä. Kasaa rucola vadille ja kumoa ohra-papuseos päälle. Viimeistele aurinkokuivatuilla tomaateilla ja siemenillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti