keskiviikko 10. elokuuta 2011

Vadelmametsä.


On muutamia asioita ja ruoka-aineita, jotka eivät vieraile keittiössämme kovinkaan usein. Toiset niistä eivät itse asiassa ole käyneet meillä ikinä. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa harrastanut makuaistin koulutusta ja houkutella näitä tuntemattomia makuja ja aineksia meille käymään. Ja nyt onnistuin, tofu tuli ystävällisessä muodossa eli pehmeänä piiraaseen piilotettuna. Saattaa jopa näyttää siltä, että tapaamme uudelleenkin. Tofuun epäluuloisestikin suhtautuvalle maistuva vadelma-tofupiirakan ohje on peräisin Oliviasta. Samassa numerossa oli onneksi pari muutakin kiinnostavaa ohjetta.


Vadelma-tofupiirakka
Pohja
75 g voita
1/2 dl sokeria
2 dl manteleita
2 dl vehnäjauhoja
Täyte
300 g pehmeää tofua
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1/2 vaniljatangon sisus
1 luomusitruunan raastettu kuori
Pinnalle
200 g tuoreita vadelmia
10 pehmeää kermakaramellia (esim. Alku)

Mittaa pohjataikinan ainekset monitoimikoneen kulhoon ja aja tasaiseksi, murumaiseksi taikinaksi. Meillä ei ole monitoimikonetta, joten tein saman sauvasekoittimella. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa pehmeä tofu, sokeri ja kananmuna kevyesti tasaiseksi. Halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet täytteen joukkoon. Mausta sitruunan kuorella. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pinnalle
vadelmia ja kermakaramellejä.

Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea ja täyte hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti