torstai 27. lokakuuta 2011

Punajuuripasta ja persiljapesto.

Punajuuripastan jujuna on appelsiini. Ja klassisesti siihen yhdistetään vuohenjuusto. Punajuuren ja vuohenjuuston täydellisestä liitosta on viime vuosina puhuttu ja kirjoitettu valtavasti. Ei sinänsä syyttä, hyvinhän ne yhteen sopivat.

Tämä punajuuripasta on vähän edellistä monimutkaisempi tehdä ja vaatii useampia raaka-aineita. Punajuuri on kuitenkin niin herkkua ja ihanan väristä, ettei siitä kai voi olla liikaa ohjeita. Ohje Glorian ruoasta&viinistä, taas. Muokkasin sitä vähän, koska minulla oli jo valmiiksi kypsiä punajuuria.



Punajuuripasta

250 g pastaa

Appelsiinilla maustettu punajuurikastike
1 iso kypsä punajuuri
3 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1/2 luomu appelsiinin kuori
1/2 luomu appelsiinin mehu
1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Lisäksi
70 g vuohenjuustoa
persiljapestoa
1/2 dl pinjansiemeniä paahdettuna

Kuori punajuuri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää joukkoon punajuuri, viipaloitu valkosipuli ja appelsiinimehu. Hauduta noin 5 minuuttia. Mausta raastetulla appelsiinin kuorella, suolalla ja pippurilla.

Kokoa annos keitetystä pastasta, punajuurikastikkeesta, persiljapestosta ja murennetetusta vuohenjuustosta. Viimeistelee annon pinjansiemenillä.

Persiljapesto

1 dl pinjansiemeniä
3 dl persiljaa
1 valkosipulinkynsi
3/4 rkl sitruunamehua
hyppysellinen sokeria
n. 1/2 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Paahda pinjansiemenet pannulla ja anna jäähtyä. Mittaa persiljan lehdet tiiviisti kulhoon. Lisää pinjansiemenet, kuorittu valkosipuli, sitruunan mehu ja sokeri Jauha seos esim. sauvasekoittimella karkeaksi. Kaada öljy joukkoon ohuena nauhana. Lisää öljyä tarvittaessa enemmän, jos pesto on liian paksua. Mausta suolalla ja pippurilla.

4 kommenttia:

  1. Oi vitsi, ihan mielettömän herkullisen näköinen annos! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Punajuuri on kyllä upean värinen juures.

    VastaaPoista
  3. Aivan taivaallisen hyvää!!! Kovin pieni annos kyllä, riitti juuri ja juuri kahdelle. Hyvää myös homejuuston (Aura tai Stilton) ja lampaanmaitojuuston (Pecorino tai Manchego) kanssa.

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla, en olekaan itse tehnyt tätä pitkään aikaan. Ja oikeassa olet, tähän voisi hyvinkin laittaa useamman punajuuren. Ihanaista talven jatkoa!

    VastaaPoista