lauantai 19. toukokuuta 2012

Kevät lautasella.



Perjantai-iltana ulkona tuuli. Todellakin tuuli. Kaikkialla vihersi ja versoi, mutta oli kylmä. Aurinko paistoi vähän oikukkaasti, mutta paistoi kuitenkin. Perjantai-iltana lautasella oli kevät. Vihreää parsaa ja uusia porkkanoita, sitruunahollandaisea ja paistettuja ahvenfileitä. Lasissa kimmelsi rasnkalainen Petit Bourgeois sauvignon blanc. Kun ulkona on liian kylmä, voi keväästä onneksi nauttia sisäisesti.

Sitruunahollandaise

5 kananmunankeltuaista
1 dl vasta puristettua sitruunamehua
1/2 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
200 g voisulaa

Sekoita kaikki muut aineet paitsi voisula kulhossa. Kuumenna kattilassa vettä ja laita kulho kattilan päälle niin, että pohja ei kosketa veteen. Anna veden höyrytä keskilämmöllä. Kypsennä kastike vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Seos on kypsää kun se on emulsiomaista. Lisää lämmin voisula ja tarkista maku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti