torstai 10. toukokuuta 2012

Cobb -salaatti ja vihreä hulluus.



Viime viikkoina olen syönyt todella paljon salaatteja. Yleensä aina lounaaksi ja aika usein myös illalliseksi. Tuntuu, että maaliskuussa auringon myötä ilmestynyt vihreän himo ei ole helpottanut mihinkään. Ehkä kehoni yrittä kertoa minulle jotakin. Huolissani aion kuitenkin olla vasta siinä vaiheessa, kun kasvoni alkavat vihertää. Siihen asti syödään salaatteja niin paljon kuin mieli tekee.

Ja minun salaateissani vihreä on vain yksi osa ja ne sisältävät paljon muutakin. Cobb -salaattiin, eli tuttavallisemmin broileri-pekonisalaattiin, törmäsin tällä nimellä tammikuun Glorian ruoassa&viinissä ja ensimmäisen kerran söin sitä helmikuussa Oulussa.

Nyt salaatti on päässyt pari kertaa kotikeittiöönkin. Rakastan sen runsautta. Paistettua pekonia ja broileria, keitettyjä kananmunia, avokadoa, uunissa kuivattuja tomaatteja, sinihomejuustoa ja paljon vihreää. Kaiken kruunaa punaviinietikasta, dijonista ja oliiviöljystä sekoitettu kastike.

Tämä salaatti on myön saanut minut innostumaan uunissa paahdetuista tomaateista. Kiireisenä päivänä halkaistuja kirsikkatomaatteja paahdetaan 200-asteessa reilu 20 minuuttia. Pidemmän kaavan mukaan kokonaiset kirsikkatomaatit saavat muhia alle 100-asteessa 4 tuntia. Ja kaikki siltä väliltä on mahdollista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti